۱۳۹۷ مرداد ۳۱, چهارشنبه

FATF و مذاکره در بن‌بست، اروپا فقط حرف!

لينك به منبع:

FATF و مذاکره در بن‌بست، اروپا فقط حرف!

FATF و مذاکره در بن‌بست
FATF و مذاکره در بن‌بست
جنگ و دعوا بر سر مذاکره با آمریکا، رابطه با اروپا و پیوستن به FATF و تصویب لوایح آن هم‌چنان در رژیم جریان دارد.
روز ۳۰مرداد ۹۷روحانی سخنرانی کرد و در نقطه مقابل خامنه‌ای که هفته گذشته تأکید کرد مذاکره نمی‌کنیم، روحانی چند بار از آمادگی برای مسالمت و همکاری با تمام دنیا صحبت کرد.
این تناقض همچنین در مورد رابطه با اروپا و بسته اروپا و همچنین در مورد پذیرش FATF و تصویب یا عدم تصویب لوایح مربوط به آن وجود دارد، و طرفین دعوا آشکارتر از پیش رو در روی هم صف کشیده‌اند.
حسن روحانی روز ۳۰مرداد ۹۷در مراسمی که تحت عنوان سالروز صنعت دفاعی برگزار شده بود، شرکت کرد و طی سخنانی از آمادگی خود برای مسالمت و همکاری سخن گفت: «خداوند اراده کرده است که انسانها در کمال صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر زندگی کنند».
روحانی تصریح کرد: «ملت ایران همواره به‌دنبال زندگی مسالمت‌آمیز و تعامل با دیگر کشورها بوده است». وی که در این مراسم از چند جنگ‌افزار جدید رونمایی کرد، گفت: آمادگی ما، آمادگی برای جنگ نیست. حسن روحانی با کنایه به شعارهای جنگ‌افروزانه باند رقیب افزود: «با سردادن چند شعار می‌توان وضعیت را بهم ریخت و به کشور هزینه‌های جبران‌ناپذیر تحمل کرد».
ظریف وزیر خارجه روحانی نیز که روز۲۹مرداد ۹۷در یکی از کمیسیونهای مجلس شرکت کرده بود، طی اظهاراتی که از تلویزیون حکومتی پخش شد، درباره مذاکره با اروپا اعتراف کرد که اروپا در رابطه با رژیم از حد حرف فراتر نرفته‌است.
در زمینه مذاکره با اروپا خبرنگار تلویزیون از ظریف می‌‌پرسد: «آخرین خبرها از مذاکرات با اروپایی‌ها را هم می‌فرمائید».
او جواب می‌دهد: «بله مذاکره با اروپایی‌ها ادامه داره همان‌طور که قبلاً هم عرض کردم اروپایی‌ها در اعلام مواضع بسیار خوب عمل کردند؛ اما در تبدیل این مواضع به اقدامات عملی هنوز چند تا اقدام کردند مثل قانون انسداد... ».
روزنامه جهان صنعت از باند روحانی طی مقاله‌یی با عنوان « چرایی ناامیدی ظریف به برجام اروپایی» علت ناامیدی ظریف را پاسخ ندادن به شروط اروپا دانسته و می‌نویسد:‌ «عدم پاسخ ایران به انتظارات اروپا در تعدیل رفتار‌های منطقه‌یی موجب فاصله‌گیری تدریجی اروپا از ایران شده است»‌.(جهان صنعت ۳۰مرداد۹۷)
متقابلاًًً کیهان خامنه‌ای بر اعتراف ظریف به این‌که در رابطه با آمریکا اشتباه کرده دست گذاشته و نوشته است:‌ «در مصاحبه با سی.ان.ان ظریف: متأسفانه درباره آمریکا‌ اشتباه می‌کردم».
وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه خبری «سی.ان.ان» در پاسخ به سؤالی درباره این‌که چرا توافق را با وجود لغو نشدن تحریم‌ها پیش بردید گفت که این «شاید یکی از‌اشتباهات» بود.
کیهان سپس یاد‌آوری کرده است که در آذرماه ۹۵ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته بود: «من اعتراف می‌کنم که ‌اشتباه کردم و به حرف جان کری اعتماد کردم، اگر استراتژی خودم را دنبال می‌کردم، اکنون با مشکل مواجه نمی‌شدم، می‌پذیرم که ‌اشتباه کردم و مسئولیت آن را قبول می‌کنم».
کیهان در پایان این مقاله، موضع کنونی دولت روحانی در رابطه با اروپا را مورد حمله قرار داده و می‌نویسد: «متأسفانه عملکرد دولت نشان‌دهنده چیدن تمامی تخم‌مرغ‌ها در سبد برجام اروپایی و بی‌برنامگی در بهره‌مندی از ظرفیت‌های عظیم داخلی است». (کیهان۲۹مرداد۹۷)
از سوی دیگر در حالی که وضعیت پیوستن به کنوانسیون FATF در هاله‌یی از ابهام قرار دارد و لوایح ۴گانه آن بین مجلس ارتجاع و شورای نگهبان و دولت و مجمع تشخیص مصلحت پاسکاری می‌شود، اتاق بازرگانی ایران در سی ونهمین نشست هیأت نمایندگان خود بیانیه‌یی در خصوص ارتباط با گروه کاری اقدام مالی برای پولشویی (FATF) صادر کرد و با اکثریت قاطع آرا اعضای حاضر آن را تصویب کرد.
به گزارش ایسنا، بیش از ۹۶درصد اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران روز یکشنبه گذشته با اکثریت بیش از نود در صدی آرا به پیوستن به (FATF) رأی مثبت دادند. در این بیانیه آمده است: «باید اکیداً از تأثیر عوامل سیاسی بر این تصمیم اقتصادی پرهیز شود. عدم همکاری با FATF نتیجه‌یی جز انزوای کشور نخواهد داشت».(ایسنا ۲۸مرداد ۹۷)
روزنامه‌ جهان صنعت در مقاله‌یی ضمن تمجید از این اقدام نوشته است:‌ «در حالی که چهره‌ها و نهادهای سیاسی تا توانسته‌اند از تریبونهای بی‌شمار خود بر طبل مخالفت با الحاق به FATF کوفته‌اند، (نمایندگان بخش خصوصی) رودربایستی، ملاحظه‌گری بی‌مورد و بی‌عملی را کنار گذاشتند و به صراحت عنوان کردند که عدم پیوستن به FATF برابر با فرو رفتن قطعی و طولانی‌مدت در انزوای مالی بین‌المللی است آن هم در شرایطی که تحریم‌های مالی ایالات متحده و عقب بودن نظام بانکی کشور از استانداردهای جهانی بانکداری، بیش از هر زمان دیگری بر گلوی مراودات مالی خارجی کشور پنجه افکنده است». (جهان صنعت ۲۹مرداد۹۷)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر