۱۳۹۷ شهریور ۶, سه‌شنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی – سه‌شنبه ۵شهریور ۹۷

لينك به منبع:

مروری بر رسانه‌های حکومتی – سه‌شنبه ۵شهریور ۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی
روزنامه‌های حکومتی در روز پنجم شهریور بیشترین مطالب و عنوانها را به موضوع استیضاح وزیر اقتصاد دولت، حضور روحانی در روز سه‌شنبه در مجلس ارتجاع اختصاص داده‌اند. در کنارش موضوع برجام و دلواپس های قم، ‌اعترافات به ادامه فضای رانت و چپاولگری و حمله به دولت روحانی به‌خاطر ناکارآمدیش در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی و بالاخره دود و دمهای آخوند اژه‌ای در مورد مبارزه با فساد دیده می‌شود.
در مورد برکناری وزیر اقتصاد تناقض‌گویی در روزنامه‌های هر دو باند دیده می‌شود. مثلاً در روزنامه‌های همسو با روحانی از یک طرف تیترهایی مثل: «مجلس وزیر اقتصاد را بر کنار کرد» از آرمان را داریم و از یک طرف این اعتراف در جهان صنعت هست که « کرباسیان فدای روحانی شد». جهان صنعت در توضیح این مطلب نوشته: « مشکل آن است که هیچ مقامی جز رئیس‌جمهور نمی‌تواند رئیس کل بانک مرکزی را مواخذه یا عزل کند. به همین دلیل وقتی نمایندگان مجلس می‌خواهند رئیس کل بانک مرکزی را مواخذه کنند، لاجرم به تنبیه وزیر اقتصاد روی می‌آورند». روزنامه‌های باند خامنه‌ای هم در مورد برکناری وزیر اقتصاد دو‌گانه گویی دارند. مثلاً کیهان با عنوان « وزیر اقتصاد رفت، رویکرد اقتصادی باقی ماند» نوشته« به‌نظر می‌رسد تنها تغییر وزیر برای بهبود شرایط اقتصادی کافی نیست و موضوع اصلی تغییر رویکرد دولت در سیاستهای اقتصادی خود است، به عبارتی تغییر راننده در حالی که ماشین در همان مسیر قبل در حرکت است به نتیجه مثبت نمی‌انجامد». اما وطن امروز هم استیضاح را خواسته دولت خود روحانی توصیف کرده و نوشته:« دولت در نظر دارد برخی تغییرات مد نظر خود در کابینه را با ابزار مجلس و بدون پرداخت هزینه انجام دهد. برکناری ربیعی و کرباسیان با استیضاح نمایندگان در همین راستا مطرح شده است».

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه با این حال تمایلشان برای حذف روحانی را در ادامهٔ استیضاحها پنهان نکرده‌اند. مثلاً ابرار اقتصادی با تیتر:« مجلس وزیر اقتصاد را برکنار کرد – حق این بود رئیس جمهور، جهانگیری، نوبخت، سیف و نهاوندیان هم استیضاح می‌شدند»، این تمایل را نشان داده است. و روزنامه‌های آرمان و مردم‌سالاری در سرمقاله‌شان که عین هم و به قلم کمال الدین پیر موذن از اعضای سابق مجلس ارتجاع است به باند خامنه‌ای هشدار داده‌اند:« به مخالفان دولت نصیحت می‌کنم و هشدار می‌دهم که از تلاش‌های بیهوده برای ناامید ساختن مردم از دولت دست بردارند و مطمئن باشند که بر فرض محال در صورت تحقق چنین یاسی، گزینه بعدی مردم، واپسگرایان دلواپس نخواهند بود».
ترس از قیام مردم که در پشت عبارات این عضو مجلس ارتجاع به چشم می‌خورد در این عبارت ظریف که روزنامه‌های باند روحانی برای ابراز تمایل به مذاکره آن را تیتر کرده‌اند نیز دیده می‌شود: آفتاب یزد: «ظریف: مردم از دوگانگی رفتار ما با آمریکا خسته شده‌اند».

روزنامه‌های باند خامنه‌ای بار دیگر به مذاکره جویی باند رقیب حمله کرده‌اند.
وطن امروز با اشاره به بحران موجود اقتصادی و تحریمها نتیجه گرفته است« (شرایط کنونی) به‌خوبی نشان می‌دهد راهبرد اقتصادی حسن روحانی در هر ۲دولتش، چقدر فارغ از واقعیات اقتصاد ایران بوده است و مشخص‌تر می‌کند این را که در شرایط کنونی، دل بستن به برجام اروپایی برای علاج دردهای اقتصادی ایران، چقدر مهمل و بیهوده است». وطن امروز در ادامه نوشته است:« تجویز مذاکره با دشمن خارجی، برای حل معضلات اقتصاد ایران، درست مانند آن است که پزشکی واکسن اشتباهی را به بیمار تزریق کند. ماحصل این تزریق اشتباه را اکنون در فلج‌ شدن پای اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف می‌بینیم. پزشک ناشی اما هنوز ظاهراً متوجه سطح وخامت احوال بیمار نیست. لذا به جای عذرخواهی صادقانه و تغییر دارو، هم‌چنان دوست دارد دوزهای بالاتری از همان واکسن کشنده را به بیمار تزریق کند». و در ادامه با نگرانی از پیامدهای مشی دولت روحانی آورده است:«. ظاهراً طبق معمول تنها باید به این دلخوش باشیم که جهان-بخوانید اروپا! - مشتاق کار کردن با ماست و آمریکا منزوی شده است. اینها اما برای مردم نان و آب نخواهد شد. قوه عاقله دولت در نقش دکتری ناشی اما هم‌چنان همان داروهای کشنده سابق را برای درمان درد اقتصاد ملی تجویز می‌کند».
کیهان خامنه‌ای برجام را «شمشیر داموکلس » بالای سر نظام توصیف کرده و به ادعاهای ظریف را به سخره گرفته و از جمله نوشته است« برخلاف اظهارنظر ظریف، برجام اکنون تبدیل به شمشیر داموکلس تهدید و القای بی‌ثباتی نسبت به محیط اقتصادی پر سود و جذاب ایران شده است. در روز اجرای برجام-دی ماه ۹۴- قیمت دلار حدود ۳۵۰۰تومان بود و امروز قیمت دلار به حدود ۱۰هزار تومان رسیده است. در حقیقت افزایش سرسام‌آور قیمت دلار یکی از میوه‌های برجام است».

در روزنامه‌های باند روحانی به وی توصیه شده است که در روز سه‌شنبه در مجلس ارتجاع اصرار مگوی نظام را بگوید. و روزنامه‌های باند خامنه‌ای پیشاپیش به وی هشدار داده‌اند. از جمله رسالت به‌نقل از فاطمه آلیا عضو پیشین مجلس ارتجاع از باند خامنه‌ای نسبت به هر گونه ترکتازی به روحانی هشدار داده و گوشزد کرده است:« انتظار می‌رود آقای روحانی با دوری از بیان مطالب نخ‌نما شده تابع سیاستهای کلی نظام باشد و با توجه به اهمیت تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و با همکاری و هم اندیشی با نمایندگان ملت به‌دنبال کاهش رنج اقتصادی مردم باشد».

اذعان به ناکارآمدی و بی‌راه‌حلی کل نظام همراه با وحشت از واکنش اجتماعی در روزنامه‌های حکومتی موضوع رایج شده است و نمودهای آن به اشکال مختلف دیده می‌شود.
روزنامه حکومتی اعتماد نوشته است«با این دست‌ فرمان فعلی ما نه‌تنها از پس مهار تورم و مقابله با مشکلات اقتصادی برنمی‌آییم بلکه کم‌کم خود تبدیل به جزیی از مشکل می‌شویم که شده‌ایم. دولت و دیگر ارکان حکومت از نان شب واجب‌تر است تا پوزیشن خود را متناسب با شرایط ویژه تغییر دهند».
و روزنامه آرمان نوشته است: « چندی پیش گفته می‌شد که ناکارآمدی نسبی دولت با جراحی تیم اقتصادی؛ منجر به کارآمدی خواهد شد، اما اکنون دیگر با جراحی کابینه نیز الزاماً شاهد تغییرات آن‌چنانی نخواهیم بود. دولت زمان‌بندی خاصی برای تغییر ذهنیت و ایجاد امید اقتصادی در جامعه داشت که آن هم دقیقاً پیش از بحرانهای ارزی و مالی بود، اما با مسائل اخیر به‌نظر نمی‌رسد که دولت بتواند به هدف از پیش تعیین شده خویش دست پیدا کند. به‌نظر می‌رسد در حال حاضر رئیس‌جمهور هر کاری انجام دهد تغییری در ذهنیت جامعه مدنی رخ نخواهد داد، چرا که مردم آثار وجودی آن سیاست‌ها را کماکان در زندگی روز مره خود مشاهده می‌کنند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر