۱۳۹۷ مرداد ۳۰, سه‌شنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی – سه‌شنبه ۳۰مرداد۹۷

لينك به منبع:

مروری بر رسانه‌های حکومتی – سه‌شنبه ۳۰مرداد۹۷

گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی
روزنامه‌های رژیم در روز ۳۰مرداد مهم‌ترین مطالب و عنوانهایشان را به دعوا بر سر مذاکره با آمریکا، واقعه حوزه قم که روحانی را تهدید کردند، ابراز نگرانی از بی‌اعتمادی مردم به نظام، و دعواهای حول اف.ای.تی.اف اختصاص داده‌اند.
«درباره آمریکاییها اشتباه می‌کردم» حرف ظریف است که در روزنامه‌های باند خامنه‌ای، وطن امروز، کیهان، جوان، عصر ایرانیان و قدس به‌صورتهای مختلف تکرار شده.
کیهان خامنه‌ای لابلای مطالب ظریف در مورد رابطه با آمریکا به او حمله کرده است و از جمله نوشته:« آقای ظریف تأکید کرده است که آمریکا به استفاده از تحریم‌های ضدایرانی اعتیاد پیدا کرده است. در این خصوص باید گفت متأسفانه دولت آقای روحانی آمریکا را به تحریم‌های جدید و بی‌سابقه علیه ایران معتاد کرد زیرا با مدل برجام به آمریکا ثابت کرد که در برابر فشار و تهدید عقب‌نشینی می‌کند، امتیاز می‌دهد و حتی اگر آنها برجام را پاره پاره هم کنند، اینجا رفتار آمریکایی‌ها توجیه می‌شود!». کیهان در جای دیگر افزوده است« عملکرد دولت نشان‌دهنده چیدن تمامی تخم‌مرغ‌ها در سبد برجام اروپایی و بی‌برنامگی در بهره‌مندی از ظرفیت‌های عظیم داخلی است».

روزنامه‌های باند روحانی هم تیترهای اولشون به اظهارات آخوند مکارم شیرازی و حمله به آخوندها و طلاب دلواپس خامنه‌ای که روز پنجشنبه ۲۵مرداد روحانی را تهدید کردند اختصاص پیدا کرده.
بهار نوشته« واکنش مراجع به فاجعه قم». اعتماد نوشته: تندروها به کجا وصلند» و ابتکار نوشته« کی بود؟ کی بود؟ من نبودم! – هیچکس مسئولیت پلاکاردهای عجیب تجمع اعتراضی مدرسه فیضیه قم را برعهده نمی‌گیرد».

مطالب روزنامه‌های امروز حاکی است که شدت حملات باند روحانی و آخوندهای قم به دلواپسان خامنه‌ای، سپاه پاسداران را هم ناگزیر از عقب‌نشینی کرده. جوان نوشته سپاه «برخی شعارها و دست نوشته‌ها در تجمع اخیر» آخوندهای حوزه قم را محکوم کرده.

روزنامه‌های همسو با روحانی نشانی دلواپس های قم را در بالای نظام می‌دهند. از جمله آرمان نوشته است: « آنچه که در قم دیده می‌شود وجود نوعی لابی غیررسمی وابسته به نهادهای رسمی است که اگر‌چه به‌عنوان نیروهای خودجوش از آنها یاد می‌آید، اما در عرصه تعریف عملیاتی و وجود عینی از پشتیبانی‌هایی برخوردار است که دیگر اندیشه‌ها از آن بهره‌ای ندارند».

روزنامه‌های باند خامنه‌ای هم به‌رغم عقب‌نشینی سپاه از اقدام طلبه‌ها از این حرکت و تهدید روحانی دفاع کرده و اذعان نموده‌اند دعوا بر سر موضوعات دیگری است. رسالت به‌نقل از آخوند حمید روحانی نوشته است:« هدف سیاستهای کنونی آمریکا و اروپا رسیدن به برجام موشکی است
سازش کاران با حقیقت بیگانه‌اند و سعی می‌کنند که زمینه را برای مذاکره بعدی فراهم کنند، تمام این بازی‌هایی که در می‌آورند، آمریکا یک جور و اروپا یک جور حرف می‌زند برای این است که برای برجام شماره ۲آماده شوند». آخوند حمید روحانی بعد از این مقدمه افزوده است:« این مردم هستند که باید آگاه باشند و مقابل این مسائل بایستند، به‌طور مثال اعتراض طلاب حوزه علمیه قم بسیار کار درستی بود».

در روزنامه‌های روز ۳۰مرداد دیده می‌شود که موضوع اف.ای.تی.اف به تشدید صف‌بندی باندهای درون رژیم کشیده است. از جمله جهان صنعت نوشته « حرکت جمعی و قریب به حداکثری نمایندگان بخش خصوصی در صدور بیانیه الزام پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم یا همان تمکین به توصیه‌های گروه ویژه اقدام مالی (FATF)هم از باب خروج پارلمان بخش خصوصی از سردرگمی و بی‌عملی مقطعی حائز اهمیت است. و هم از باب موضعگیری صریح فعالان اقتصادی در مورد مسأله‌یی که عدم آشنایی، بدبینی‌های نادرست سیاسی و فهم ناصحیح و ایدئولوژیک از یک مقرره بین‌المللی آن را به کج‌راهه بی‌انتهایی برده بود‌».
روزنامه‌حکومتی جهان صنعت در مطلب دیگر خود به «چرایی ناامیدی ظریف به برجام اروپایی» پرداخته و از جمله نوشته است« عامل دیگری که سبب توجه دستگاه دیپلوماسی به نقش کمرنگ اروپا در حفظ برجام شده است، انتظارت اروپاست که به‌نظر می‌رسد از طرف ایران بی‌پاسخ مانده است‌. واقعیت آن است که ایران در راستای حق توان دفاعی خود تن به خواسته اروپا در تعدیل برنامه موشکهای بالستیک نداده است‌. ضمن آن که عدم پاسخ ایران به انتظارات اروپا در تعدیل رفتار‌های منطقه‌یی موجب فاصله‌گیری تدریجی اروپا از ایران شده است‌. نکته آن است که اصرار ایران به برنامه موشکهای بالستیک و اصرار به حضور در چهار پایتخت کلیدی خاورمیانه یعنی دمشق، بغداد، بیروت و عدن از جمله مسائل مشترک میان آمریکا و اروپاست‌. به عبارت دیگر هم اروپا و هم آمریکا بر این باورند که ایران با برنامه موشکی و تداوم آنچه آنها رفتار‌های بدخیم و ثبات‌زدا می‌خوانند، روح برجام را نقض کرده است و همین مسأله مشکلات فزاینده‌یی برای حوزه دیپلوماسی ایران و اروپا به‌وجود آورده است»‌.

ابراز نگرانی از قیام و بی‌اعتمادی مردم نسبت به رژیم در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود.
آرمان نوشته است« سلب اعتماد عمومی نتیجه سیاستهای متناقض، عامه مردم بیش از هر گروهی تحت فشار اقتصادی هستند
آرمان در مطلب دیگری نوشته «وضعیتی که در کشور پس از التهابات اخیر در فضای اقتصادی کشور پدید آمد، جامعه را درگیر و گرفتار مشکلاتی کرد. افکار عمومی جامعه و جوانان، به‌خصوص طبقات ضعیف جامعه و به‌ویژه جوانان عمدتاً بیکار را وادار به اعتراض به شرایط موجود کرد. به‌طور طبیعی و ناخودآگاه، اگر به اعتراضات پاسخ درستی داده‌ نشود، تبدیل به خشم شده و همین خشم باعث رفتارها و شعارهای تند می‌شود».
کیهان خامنه‌ای هم از«آشوب در کشور» و «نفوذ دشمن » در درون ساختار دولتی» ابراز نگرانی کرده و ضمن حمله به باند روحانی از جمله نوشته است«یک کارشناس اقتصادی دیگر از همین دست نیزبا اشاره به شکل‌گیری مناسبات فاسد (مثل سفته‌بازی و دلالی و رانت‌خواری و...) که به‌گفته وی توسط سه نهاد دولت، مجلس و خصولتی‌ها شکل گرفته، گفته است:
«این نگران‌کننده است که دولت در «تسخیر گروه‌های رانتی است و...» و «گویا عده‌یی ظاهراً با آمریکا عقد اخوت بسته‌اند که زمینه‌ساز آشوب در کشور باشند.» این‌گونه هشدارهای کارشناسانه که به مستندات غیرقابل انکار متکی است بیش از هر چیز از جدی بودن دشمن در دشمنی و نفوذ او در درون ساختار دولتی و حکومتی حکایت می‌کند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر