۱۳۹۷ مرداد ۱, دوشنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه اول مرداد ۹۷

لينك به منبع:

  • 1397/05/01
گزیده روزنامه های حکومتی
گزیده روزنامه های حکومتی
در صفحات اول روزنامه‌های حکومتی امروز دوشنبه اول مردادماه اظهارات خامنه‌ای و روحانی و علی لاریجانی و آخوند آملی خطاب به سفرای رژیم بیشترین عنوانها را به خودش اختصاص داده. در این میان عبارت پر دود و دم« با دم شیر بازی نکن» که روحانی خطاب به آمریکا گفته به‌خصوص مورد توجه روزنامه‌های باند خامنه‌ای مثلاً کیهان، جوان و وطن امروز قرار گرفته. این دود و دم ولی در روزنامه‌های باند روحانی و همسو با او مورد استقبال قرار نگرفته.
روزنامه‌ایران ارگان دولت روحانی در سرمقاله‌اش به قلم صادق زیبا کلام ابراز امیدواری کرده که این حرف روحانی:« با کج فهمی مواجه نشود» و افزوده: « روحانی با بیان این جمله تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران برای صلح آماده است». بعد هم به روحانی توصیه کرده موقع بیان این نوع جملات « باید به وجه تاثیرات خارجی با قدری تأمل و ظرافت نگریست». سرمقاله ارگان دولت روحانی ابراز نگرانی کرده که این مواضع باعث دوری کشورهای اتحادیه اروپا به‌خصوص فرانسه آلمان و انگلیس از رژیم نشود. زیبا کلام در پایان به نوعی دوجایه خوری آخوندی را به روحانی یادآوری کرده و نوشته است« از این رو، از روحانی انتظار می‌رود هنگام بیان چنین سخنانی، تلاش کند میان خرسند کردن اصول‌گرایان و جلب همراهی میانه‌روهای اروپا یا میان دوگانه تندروی و منافع ملی، توازن برقرار کند».

روزنامه حکومتی جهان صنعت هم «با دم شیر بازی نکن» را «عبارتی خطرناک از سوی روحانی» توصیف کرده و نوشته«باید دید آیا منفعت کشور در چنین شرایطی خدشه‌دار نخواهد شد؟»
بعد هم صریح به ناتوانی رژیم در رویارویی با آمریکا اذعان کرده و خاطرنشان کرده «تهدیداتی از سوی ایران» که«آمریکا را نشانه می‌رود باید باور کرد توانایی و ظرفیت لازم برای مقابله نظامی وجود ندارد». وضعیت رسانه‌های حکومتی موضوع مقالات مختلف در روزنامه‌های امروزه: مثلاً روزنامه اعتماد اعتراف کرده« ما اگر فکری برای رسانه‌هایمان نکنیم، به عبارت سرراست‌تر اگر سیاست رسانه‌یی خود را تجدیدنظر نکنیم و از این راهی که کماکان سفت و سخت ادامه‌اش می‌دهیم برنگردیم و تن به اصلاحات جدی در کار روزنامه و تلویزیون ندهیم و رویکرد فعلی‌مان را به فضای مجازی تغییر ندهیم، خیلی زود بازی را به رقبای منطقه‌یی و فرامنطقه‌ای‌ می‌بازیم و فرصت را از دست می‌دهیم. در اینترنت و تلویزیون و مطبوعات کلاه‌مان پس معرکه است و اکثر مردم - مع‌الاسف- چشم به دهان بیگانه‌ها دارند تا اخبار را- به‌زعم عامه، راست اخبار را- از آنها بشنوند»

روزنامه‌ آرمان هم همین مضمون را با تیتر «مطبوعات به تعطیلی خاموش دچار شده‌اند» به شکل دیگری مورد بررسی قرار داده.
فساد و رانت‌خواری موضوع مهم دیگری است که روزنامه‌های هر باند باند رقیب را مسبب آن دانسته‌اند و در میان این دعواها به ابعاد نجومی جدیدی از غارت اموال مردم ایران اعتراف کرده‌اند. مثلاً این تیتر روزنامه آرمان کاملاًً گویا است که به‌نقل از نایب رئیس اتاق بازرگانی رژیم گفته: ۱۵۰هزار میلیارد تومان گردش مالی کشور، زیر زمینی است/ بانکهای غیرشفاف با دستور کانونهای قدرت با سازمان مالیات همکاری نمی‌کنند/
ناصری یک مهره همسو با باند روحانی هم در آرمان گفته: سازمان برنامه و بودجه در صدر آشفتگی تیم اقتصادی دولت است/ روحانی نباید تحت هر شرایطی برخی عناصر کابینه را نگه دارد.
«مشاوران اقتصادی دولت مقصرند» هم تیتر دیگری است در روزنامه آرمان.

کیهان خامنه‌ای هم در یادداشت روزش تأیید کرده:« سوءمدیریت در برخی ارکان مهم دولت، اعتراض منتقدان و حامیان را یک‌جا برانگیخته است. گویا درباره هر چیزی اختلاف‌نظر باشد، درباره این نقیصه مهم معطلی و فرصت‌سوزی برخی مراکز راهبردی دولت اتفاق‌نظر وجود دارد».
در کنار این مطالب اذعان به فروپاشی نظام از طریق اقتصاد فروپاشیده موضوع اصلی بسیاری از روزنامه‌های همسو با باند روحانی است:

روزنامه حکومتی جهان صنعت نوشته است:« آب که سربالا برود قورباغه هم ابوعطا می‌خواند. این مثل نزدیک‌ترین مصداق به شرایط فعلی اقتصاد بین‌الملل کشور است. این موضوع کاملاًً تأسف‌آور است که کشورهایی با قدرت اندک نیز امروز در مبادلات اقتصادی از سویی وارد می‌شوند که ایران را در موضع ضعف قرار دهند یا به بیانی روشن‌تر همه تلاش خود را به کار ببندند تا از شرایط اقتصادی ایران به نفع خود بهره‌وری کنند.
این موضوع اما بدون شک حاصل عدم توانایی ما در تعامل بین‌المللی است. متأسفانه ما قادر نبودیم از امتیازات دیپلوماسی بهره ببریم و نتیجه این موضوع از دست دادن فرصتهایی شد که هیچ‌یک قابل تکرار نبودند».
این روزنامه ضمن یادآوری ضرورت رفتن پای میز مذاکره نسبت به انزوای جهانی رژیم ابراز نگرانی کرده و نوشته است:« ایران با توجه به توانایی‌های خود نباید میدان گفتگو را ترک کند... یک دست شدن کشورهای دنیا علیه ایران اتفاق خطرناکی است که نه‌تنها از منظر سیاسی بلکه از منظر اقتصادی هم خطر‌آفرین است. باید واقعیت را پذیرفت، نمی‌توان در پیله تنهایی کشور خود زندگی کرد و با هیچ‌یک از کشورهای توسعه‌یافته کشور در تعامل نبود. اجماع علیه ایران این بار بسیار متفاوت با دوره‌های قبل است».

جهان صنعت در مطلب دیگری در باب ضرورت زهرخوران نظام نوشته است:‌« فشارهای مضاعفی که این روزها بر تن فرسوده اقتصاد وارد می‌آید، چنان نفس اقتصاد را به شماره انداخته که هر آن احتمال از پای افتادنش می‌رود؛ این در حالی است که مقامات برای سیاسی‌بازی‌هایشان در عرصه بین‌الملل پا پیش کشیده‌اند و باز هم پای دشمن را به زمین بازی کشور باز کرده‌اند».

روزنامه‌حکومتی ابتکار هم انزوای اجتماعی رژیم را توأمان با وضعیت ورشکستگی اقتصادی رژیم مورد توجه قرار داده و نوشته است:« بیشترین نگرانی بخش خصوصی این است که نمی‌دانند دولت به‌عنوان نهادی که باید به‌دلیل اختیارات و وظایفی که دارد چه طرح و برنامه‌‌یی برای تعامل یا تقابل با ایالات متحده آمریکا دارد و با کدام سیاست‌‌های اقتصادی قصد دارد این روزهای سخت را ساماندهی کند. مدیران و صاحبان بنگاهها در حسرت این هستند که نهادهای اداره کننده جامعه ایرانی با آنها در‌باره همه چیز صحبت کند و به آنها توضیح دهد با کدام ابزار و با کدام نیرو سرمایه اجتماعی و اقتصادی توانایی ایستادگی در برابر موج سنگین یورش آمریکا را به دست می‌آورد. بخش خصوصی ایران اما از سوی دیگر در حیرت است که دولت چرا این همه خونسرد است... خانواده‌های ایرانی به چشم می‌بینند و با پوست و گوشت و استخوان افزایش شدید قیمت کالاها و خدمات و کاهش قدرت خرید درآمدها هستند. شهروندان البته هرگز به بنگاهها اعتماد ندارند و سخنان آنها را مبنی بر افزایش قیمت تمام شده تولیدات و عرضه کالا را قبول ندارند و می‌گویند همه آنها اجحاف می‌کنند. از سوی دیگر این شرایط آنها را متقاعد کرده است که دولت دوازدهم فاقد ابتکار و نوآوری برای مهار بحران شتابان شدن نرخ تورم است و اعتما‌د آنها به توانایی و حجم اختیارات دولت بیش‌ از‌ پیش از دست می‌رود».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر